Ранд Пол, сенатор от Кентъки, The American ConservativeКонгресът на САЩ не

...
Ранд Пол, сенатор от Кентъки, The American ConservativeКонгресът на САЩ не
Коментари Харесай

US сенатор: Байдън превръща Америка в заложник на Украйна, няма ясна стратегия и цел

Ранд Пол, сенатор от Кентъки, 

The American Conservative


Конгресът на Съединени американски щати не може да продължава да дава пари на Киев, написа сенаторът републиканец Ранд Пол в публикация за The American Conservative. Вместо приоритет на държавното управление да е благополучието на американците, Вашингтон се трансформира в пленник на поддръжката за Украйна, твърди той.

Днес известявам управлението на Камарата на представителите, Сената и президента на Съединените щати. Няма да се съглася с ускореното приемане на каквато и да е разходна мярка, предоставяща повече американска помощ на Украйна.

Просто казано: нямаме спомагателни пари за изпращане в Украйна. Дефицитът ни единствено за тази година ще се усили с 1,5 трилиона $. Заемането на пари от Китай за изпращане в Украйна няма смисъл.

От началото на войната на Русия в Украйна американският поданик е дал на Киев 113 милиарда $. През 583-те дни на война сред 24 февруари 2022 година и края на този месец тази междинна стойност ще доближи 6,8 милиарда $ на месец - или 223 милиона $ дневно.

Тази седмица президентът на Украйна Володимир Зеленски е във Вашингтон, с цел да лобира пред Конгреса да утвърди настояването на администрацията на Байдън за спомагателна помощ от 24 милиарда $.


Кога ще приключат молбите за помощ? Кога ще свърши войната? Може ли някой да изясни по какъв начин наподобява успеха в Украйна? Президентът Байдън сигурно не може. Администрацията му не съумя да формулира ясна тактика или цел в тази война, а дълго чаканата контраатака на Украйна не съумя да реализира значими достижения на изток.

Без вероятност за явен край, наподобява все по-вероятно Украйна да бъде още едно безпределно тресавище, финансирано от американските данъкоплатци. Ето за какво публичната поддръжка за войната понижава. Проучване на Си Ен Ен от август демонстрира, че болшинството от американците в този момент са срещу Конгресът да позволи в допълнение финансиране за Украйна.

Ръководството на Сената и на двете партии знае това. Ето за какво те се пробват да държат федералното държавно управление като пленник, като вмъкват настояването за помощ от нови 24 милиарда $ в така наречен краткотрайна резолюция: с цел да ни принудят. Или ще финансираме безкрайна война в Украйна, или двупартийната коалиция ще затвори федералното държавно управление и ще накара американския народ да страда.

Това е очевидно нарушаване на дълга (пред страната, бел. ред.) и аз няма да го поддържа. Обръщам се към моите сътрудници: Като представители на американския народ не би трябвало да го подкрепяте. Законопроектът, който е пред нас, би трябвало да се отнася за финансирането на личното ни държавно управление, а не на някой различен. Ще направя всичко по силите си, с цел да препречвам законопроект, който включва финансиране за Украйна.

Като определени длъжностни лица, ние имаме задължението да следваме външна политика, която способства за сигурността и просперитета на американския народ. Насочването на милиарди долари в месомелачката в Източна Украйна не прави нито едното, нито другото.

Колкото по-дълго продължава този спор, толкоз по-голям е рискът неверните калкулации или целенасочената ескалация да въвлекат Съединените щати в директен спор с Русия. Руската войска може да е с разкървавен нос, само че Москва към момента поддържа най-големия нуклеарен боеприпас в света. Нека не се преструваме, че американското присъединяване в тази война ще бъде без опасности.

И в случай че всичко казано дотук не е задоволително неприятно, управлението на Сената е попречило на използването на ефикасни механизми за контрол, с цел да се подсигурява, че мъчно извоюваните американски долари от налози няма да станат жертва на пилеене, измами и злоупотреби. В резултат на това, с изключение на колосалните разноски за войната, в последна сметка ще платим налог корупция.

За страдание, корупцията е проникнала надълбоко в Украйна и има доста доказателства, че тя се разраства след нахлуването на Русия. Когато Зеленски кацна в Ню Йорк по-рано тази седмица, научихме, че опасенията за корупция в Министерството на защитата на Украйна са довели до уволнението на шестима заместник-министри на защитата. Това става две седмици след уволнението на министъра на защитата Олексий Резников, който беше отхвърлен, откакто беше разкрито, че Министерството на защитата погрешно е управлявало военните контракти.

Миналия месец Зеленски уволни всичките двадесет и четирима районни началници по набиране на военни, тъй като са били „ забъркани в противозаконни действия, в това число обогатяване “.

Миналия октомври научихме, че американските колета от гранатомети, картечници, пушки, бронежилетки и хиляди патрони се озовават в ръцете на незаконни групировки и трафиканти на оръжия, представящи се за организации за филантропична помощ.

Какво вършим? Това почтено ли е по отношение на американския народ? Милиони американци се борят всеки ден да свържат двата края. Милиони американци се борят да обезпечат фамилиите си и да сложат храна на масата. Можем ли почтено да погледнем нашите гласоподаватели в очите и да им кажем, че това е добра инвестиция на техните долари от налози?

Някои споделят, че е за избавяне на демокрацията. Те би трябвало да бъдат почтени със себе си и с останалите. Украйна надалеч не е ослепителен образец за народна власт. Докато напрежението на военното време може да докара до съмнителни дейности на държавното управление, ние би трябвало да подходим към тези случаи с сериозен поглед; в края на краищата ние би трябвало да живеем с тях, когато или в случай че войната в миналото свърши. И като че ли като доказателство, макар всички банални изречения за това, че Америка поддържа демокрацията, Украйна, най-големият адресат на американски обществени помощи, анулира идващите президентски избори в страната.

В последна сметка не става дума за това какво е или не е Украйна във връзка с нейната форма на ръководство. Става въпрос за нашите ползи и нашата национална сигурност. Всеки ден, който продължава тази война, е ново завъртане на колелото на рулетката с още един късмет тя да спре на Армагедон. И ние плащаме за привилегията.
Не можем да продължим да работим както нормално. Не можем да продължаваме да слагаме потребностите на другите страни над нашите лични. Не можем да спасим Украйна, като обречем американската стопанска система. И сигурно не можем да спасим Украйна, като водим война с Русия.

Колкото и да симпатизираме на украинския народ, моята клетва изисква от мен да слага американския народ преди всичко.

Насърчавам сътрудниците си да се опълчват на всеки опит федералното държавно управление да бъде държано като пленник за финансирането на Украйна.

Превод и редакция: ни

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР